perjantai 24. kesäkuuta 2011

Starbucks

Istuskelimme tänään pitkän aikaa Walnut Creekin Starbucksissa Debran kanssa. Istuimme ulkona ja katselin siinä samalla ihmisiä sekä ohikulkijoita että kahvilan pöytien ääressä istujia. Palaan eiliseen tekstiini hieman, sillä silmiini pisti jälleen eräs melko yhteinen nimittäjä ihmisten kesken. Lähes poikkeuksetta ihmisillä, jotka istuivat pöytien äärellä, oli joko iPhone tai iPad. :)

Mieleesi nousee nyt kuva kahvilasta, jonka ulkopuolella istuu joukko nuoria nörttejä iPhonensa tai iPadinsä kanssa juoden Starbucks kahvia ja surffaillen netissä ja facebookissa. Teen korjauksen tuohon kuvaasi!!! Nuo kaikki iPhonensa kanssa eivät olleet nuoria nörttejä, vaan monet heistä vanhempia naishenkilöitä. Sanoisin, että he olivat yli 70-v, sillä tietoisesti katselin heitä ja heillä kaikilla oli harmaat hiukset. IPadin omistajat olivat nuorempia ja toki joukossa oli myös nuorempia iPhonen kanssa. Yksi näistä vanhemmista rouvista istui siellä kuulokkeet korvilla todennäköisesti kuunnellen musiikkia ja samalla lähettäen tekstiviestiä. :) Sillä hän ei jutellut kenenkään kanssa.

En voi kuin hymyillä. Tämä todellakin on tietotekniikan kehto, sanoipa kuka hyvänsä mitä hyvänsä. Täälläkin on varmasti niitä, jotka eivät suostu ottamaan kosketusnäyttöpuhelinta käteensä. Mutta täällä ennakkoluulot eivät näytä sitovan vanhempaakaan sukupolvea samoin kuin esim. Suomessa.

Tarkkailua siis jälleen tänään. :) Mitä muuta tänään? Shoppailua, kiinalaista, kahvittelua ja myöhemmin iltapäivästä rukousta. Lämmin jatkuu, vaikka helteet ovat tällä kertaa ohi. Päivällä 27 Celsiusta ja yöllä 13 Celsiusta. Vaihtelu on melkoinen, mutta toisaalta yöllä ei tartte ilmastointia vaan ikkunat auki riittää.

Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti