sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Elämän täyteisiä päiviä

Aamusta iltaan olemme olleet menossa viime päivät. Torstai meni koko päivä San Franciscossa. Lähinnä turistijuttuja: Pier 39, tunnin risteily lahdella ensin Golden Gaten alta meren puolelle ja sitten takaisin Alcatrazin kautta takaisin, autolla Golden Gaten kautta näköalapaikalle sillan pohjoispäähän. Kuvia otettiin paljon monella kameralla ja puhelimella... Yritän laittaa niitä mahdollisimman pian tuonne kuvasivustolle. Sinne tarvitset salasanan, joten ota yhteyttä, jos haluat sinne päästä.

Päivä oli uskomattoman kirkas. Viimeksi, kun olin samaisessa paikassa muutama vuosi sitten, sumua oli paljon ja jopa siltaa oli vaikea nähdä. Nyt taivas oli sininen ja aurinko paistoi koko voimallaan. Tuuli oli suoraan mereltä ja menomatkalla toppatakkikaan ei olisi ollut pahaksi. Joillakin kiinalaisilla näytti olevankin. Takaisin tullessa olimme tuulelta suojassa ja aurinko lämmitti niin, että oli tosi lämmin, vaikkei kuuma sentään. San Franciscon lämpötila on jopa 10 astetta matalampi, ihan Celsiuksissakin, kuin lahden toisella puolella, missä me asustamme.

Kerrassaan upea päivä, vaikka paljon nähtävää vielä San Franciscossa odottaa meitä. Teemme sinne vielä useampia retkiä, mutta ne ovat edessä päin.

Perjantaina tytöt olivat lapsenlikkoina Andrew'lle taas. Aaahh... Andrew on rakastunut. Rakastui jo viime kesänä Jennaan ja nyt on vain yhtä hymyä tyttöjen kanssa. Andrew'n oma isosisko oli leirillä ja tuli takaisin vasta lauantaina. Andrew on siis saanut pitää tytöt täysin itsellään ja nauttinut siitä suunnattomasti. Andrew on 7-vuotias ja nauttii Joelin kanssa pelaamisesta myös.

Kun Kristen tuli töistä, hän vei tytöt pedikyyriin. Heidän ensimmäiseensä. Ja kovasti nauttivat. :) Täällä hinta on edullinen, joten miksipä ei. Sen jälkeen lähdimme shoppailemaan ja syömään. Shoppailu täällä verottaa kummasti lähinnä fyysistä energiaa. Kaupat on suuria ja tämäkin oli "outside mall" tarkoittaen, että kaupat on samalla alueella saman parkkipaikan ympärillä, mutta jokainen rakennus on omansa. Joten käveltyä tuli. Jotain jäi mukaankin, mutta ei kovin paljoa.

Perjantaina haimme myös sen virallisen auton itsellemme, jolla ajamme täällä. Ja minäkin pääsen ajamaan. Ei sillä ettenkö ois saanut ajaa truckia, mutta se vain tuntui mulle liian isolta. Tämä citymaasturi tuntuu paremmin istuvan mulle, vaikka eihän sekään ihan pieni ole. Samaa koko luokkaa kuitenkin kuin oma, joten mikäpä siinä. Automaattivaihteisella en ole ennen ajanut, mutta sen oppiminen ei ottanut kuin hetken. Joten eikun liikenteeseen.

Lauantai oli Kristenin ja Chrisin muuttopäivä. Olimme auttamassa heitä koko päivän. Olin yhtenä kuskina ja mikä olikaan parempi tapa päästä sisään liikenteeseen kuin seurata toisia. :) Ei tarvinnut keskittyä miettimään mitä kaikki tuhannet kyltit sanoo ja mikä kaista nyt pitäisi ottaa näistä kuudesta kaistasta ettei päädy väärään. Piti vain seurata mihin toiset menevät ja pysyä matkassa. No problem. Eiköhän sisäänajo ole nyt tehty ja voin ajaa hyvin itseksenikin.

Tuossa päiväkirjaa viime päivistä. Sen lisäksi meillä on ollut hauskaa seuraa. Olemme nauttineet kauniista säästä ja lämmöstä. Syöneet enemmän snackiä ja vähemmän terveellistä kuin terveellistä ja siitä enemmän Janikan tekstissä. Olemme jutelleet ihmisten kanssa, jotka yhä edelleen sijoittavat meidät ensimmäisenä Sveitsiin, Saksaan tai Hollantiin. Mutta senhän saa korjattua juttelemalla. Toisin sanoen olemme melko lailla asettuneet tänne kesäasuntoomme. Loppukesän asuminen on vielä auki, mutta vastahan olemme olleet tässä viikon. Vielä 4 viikkoa edessä tässä. Sitä ennen Jenna lähtee leirille. Eiköhän tässä jotain aukene, kun nytkin kaikki näyttää vain loksahtelevan kohdalleen. Janikallekin aukeni päiväleiripaikka elokuun alkuun. :)

Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti