torstai 23. kesäkuuta 2011

Maailma alkaen pienellä i:llä

Tänään aamupäivällä vietimme 1½ tuntia Apple Storessa, Walnut Creekissä. Emme ostaneet mitään itsellemme, mutta olimme mukana ostamassa MacBook Pro:ta ja iPad 2:sta. Olen ollut vastaavassa storessa Suomessa ostamassa Macia, mutta noita kahta kauppaa ei voi verrata. Suomessa palvelu oli erinomaista eikä mitään jäänyt epäselväksi. Saimme kaiken tiedon mitä tarvitsimme ja enemmänkin. Ja kuitenkin ero oli valtava.

Kauppa täällä oli täynnä ihmisiä. Yhden pöydän ääressä oli 6 vanhempaa ihmistä opiskelemassa Macin käyttöä. He todellakin olivat yli 50-v kaikki, pari näytti lähempänä 70-v olevalta ellei ylikin. :)  Yksi myyjistä ohjasi heitä omalta koneelta ja jokaisella oli kone edessään, jotta he voivat tehdä saman perässä. Tuo pöytä on tarkoitettu juuri tuohon opettamiseen.

Myyjiä oli toistakymmentä palvelemassa asiakkaita. Kiireen tuntua ei ollut lainkaan ja tyhmää kysymystä ei ollut, vaan jokaiseen kysymykseen tuli selkeä vastaus. Kaupassa oli useampia pöytiä, joissa iPhonet, iPodit, iPadit, iMacit sekä pöytä- että laptopversiot olivat esillä. Ja niistäkin kaikki versiot kaikilla näyttökoolla ja eri muistikapasiteeteilla. Kaikkia saattoi vapaasti kokeilla, kuten Suomessakin.

Kaupassa oli asiakkaita nuorista parikymppisistä eläkkeellä oleviin seitsemänkymppisiin. Kukaan ei katsellut ikää, vaan kaikki saivat saman perinpohjaisen asiakaspalvelun.

Ja suomalaisena hintojen katselu dollareissa sai toivomaan, että taskussa olisi vähän enemmän ylimääräistä. :)

Täällä tuntee olevansa kyllä melkolailla luovuuden keskipisteessä monella tapaa. Kerroimme myyjälle millaisen jutun teimme Jennalle aikanaan, kun hän sai Mac:in. Ja suomalaisen mittapuun mukaan se oli upeasti vedetty show. Myyjä oli mukana jutussa ja Jenna ei tiennyt asiasta mitään, kun menimme kauppaan. Olimme mukamas vain katselemassa koneita, jotta hän voisi näyttää millaisesta koneesta hän oli kiinnostunut jne. Sitten puhelin soi ja myyjä tuli meidän luo puhelimen kanssa ja kysyi, että oliko Jenna mahdollisesti Jenna Wörlin, sillä hänellä on puhelu tuon nimiselle henkilölle. Jenna otti puhelimen ja Marvin soitti Abu Dhabista, jossa hän oli silloin ja pian selvisi, että Jenna sai koneen itselleen. Koko juttu oli kerrassaan upea ja mieliinpainuva ja Jenna oli täysin yllätetty. Kun puhuimme täällä myyjälle tuosta, hän innostui heti ja sanoi oman versionsa asiasta. :) He olisivat tehneet siitä oikein show'n ja tietty kuvanneet sen myymäläkameroilla jne. Joskus tuntuu, että me suomalaiset olemme melko harmaita sittenkin. Emme pidä ääntä asioista ja yritämme mennä hiljalleen virran mukana ilman, että erottuisimme joukosta. Täällä erottuminen ei ehkä ole tavoite, mutta täysin normaalia. Jotain mikä ei ainakaan kaikilla ole päämäärä, vaan normaali osa elämää. Ihmiset vain ovat sellaisia.

Päivään mahtui monta hienoa hetkeä ystävien kanssa elokuvissa ja yhdessä ollessa. Ehkä mieleenpainuvinta tuolla Apple Storessa ei ollut niinkään kaikki Apple Stuff, vaan ilmapiiri, asiakaspalvelu, ystävällisyys, iloisuus, välittömyys, rentous, kiireettömyys, silti korkeatasoisuus ja perinpohjainen tietomäärä ja ohjaus.

Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti