lauantai 2. heinäkuuta 2011

31 Celsiusta päivällä, yöllä 16 :) :)

Täytyy sanoa, että tästä säästä kyllä pidän. Päivällä aurinko lämmittää ilman niin, että lämpötila on reilu 30 astetta. Mutta yön tunteina Tyyni valtameri huokuu kylmiä henkäyksiään 50 km:n päästä tänne asti ja viilentää todellakin yölämpötilan 16 asteeseen. Tosin olen kiitollinen, että autoissa on ilmastoinnit, samoin tässä matalassa majassamme. Illalla viilennämme sisäilman viileäksi, sitten avaamme ikkunat auringon laskettua ja aamuyöstä tuntuu jopa vähän turhankin viileältä sisällä.

Sitten taas aamusta on ihana mennä pihalle lämpötilan noustessa melko nopeasti. Vaikka lämpötila nouseekin, niin yön viileyden jälkeen se on silti raikas ja mukava. Ei ollenkaan tukahduttava tai paksu, kun kosteutta täällä ei yksinkertaisesti ole.

Tänään meillä on ilta kahden, minä ja Reijo. Lapset on lapsenlikkoina neljälle pojalle, kun kahden perheen vanhemmat lähtivät juhlistamaan 4th of July'ta. Ovat siellä yötäkin, joten me "vanhukset" täällä nautiskelemme. ;) Kävimme tunnin kävelyllä Walnut Creekissä seitsemän jälkeen lämpötilan ollessa vielä 31. Tämä kaupunki on varsin elävä. Apple Store, Forever 21, H&M, Starbucks ja lukemattomat muut tutut ja tuntemattomammat kaupat ovat auki lähes poikkeuksetta 9 pm asti. Keskusta on rakennettu niin, että siellä on paikkoja istuskella suihkulähteiden laitamilla tai jalkakäytäville asetetuilla penkeillä ja vain nautiskella kaupungin vilkeestä. Autot ajelevat, ihmiset kävelevät ja juttelevat, hymyilevät ja osa tervehtivät jopa ventovieraita. Kaduilla kuulee useita kieliä, ei vain englantia. Tosin englannin lisäksi pääosin espanjaa, sillä meksikolaisia on täällä asti. Ja sitten on turistit. Walnut Creekistä on yksinkertainen ja helppo yhteys San Franciscoon Bartilla, mikä on paikallinen lähijuna tai metro. Täällä on edullisempi asua, mutta Cityyn pääsee helposti. Lisäksi länsirannikon isot moottoritiet ovat tässä lähellä ja niille on helppo pääsy. Täällä on periaatteessa kaikki mitä tarvitaan, vaikka me tosin olemme liikkuneet varsin laajalla alueella ihan vain huvin vuoksi.

Joten tällaisissa rauhallisissa lauantai-illan tunnelmissa tänään. Huomenna edessä 4th of July paraati Beniciassa ja maanantaina sitten ilotulitukset. Monin paikoin täällä ilotulitukset on kielletty kokonaan eikä Beniciakaan salli omia ammuttavan metsäpalovaaran vuoksi. Mutta ampuvat veden päältä kaupungin omat, jotka Jennan mukaan viime vuonna kestivät 20 minuuttia. Niitä sitten yöpimeydessä katsellaan. Ja niistä ja muustakin myöhemmin lisää.

Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti